راهنمایی اخذخسارت بیمه بدنه اتومبیل
راهنمایی اخذخسارت بیمه بدنه اتومبیل
جبران خسارت وارده به بدنه اتومبیل شما در حوادث رانندگی درموارد اگر مقصرحادثه خودتان باشیدویامقصر نامعلوم ویا فراری باشد ویاحوادثی که درآن خسارت وارده به اتومبیل شما سنگین بوده و پرداخت آن خارج از توان مالی مقصر حادثه باشد. وهمچنین درصورت آتش سوزی و انفجار اتومبیل یاسرقت کلی میتوانید در صورت وقوع حادثه از بیمه بدنه اتومبیتان استفاده نمائید. درصورت وقوع حادثه پلیس ۱۱۰ رامطلع وخواستار بازدید وتهیه کروکی توسط کارشناس راهور اولین اقدام شماباشد وهمچنین درصورت سرقت اطلاع به آگاهی نیروی انتظامی وهمچنین بامراجعه به شرکت بیمه اعلام خسارت نمائید
حادثه
حادثه عبارت است از تصادف دو اتومبیل با یکدیگر و یا برخورد اتومبیل مورد بیمه با جسم ثابت یا متحرک و یا برخورد شی دیگری با اتومبیل مورد بیمه و یا واژگونی و سقوط و انحراف مورد بیمه در اثر حوادث رانندگی
آتش سوزی
آتش سوزی ناشی از صاعقه و انفجار نیز از خطرات تحت پوشش بیمه بدنه می باشند و چنانچه اتومبیل مورد بیمه دچار حریق شود خسارت آن قابل جبران می باشد ولی چنانچه خسارت وارد به وسائل و دستگاههای الکتریکی اتومبیل ناشی از کار آنها باشد قابل جبران نیست .
دزدی کلی
همانطوریکه از نام آن استنباط می شود سرقت اتومبیل و یا وسائل اضافی آن کلا سرقت شود و دیگر کشف نگردد و یا آنکه اتومبیل به سرقت رفته کشف گردیده و پس از کشف مشخص شود لوازمی از آن به سرقت رفته باشد و یا در حین سرقت خساراتی به اتومبیل مورد بیمه وارد آید .
ضمناً درصورت تعویض اتومبیل، قابلیت انتقال بیمه نامه بدنه و تخفیفات عدم خسارت به اتومبیل جدید شما نیز وجود دارد که میزان تخفیفات عدم خسارت از۲۵% درسال اول شروع وبرای سالهای بعد بترتیب۳۵%،۴۵% و ۶۰% خواهد بود.
خطرات تبعی و تکمیلی:
همانگونه که ذکر گردید خطرات دیگری در بیمه نامه بدنه اتومبیل تحت پوشش قرار می گیرد که در بیمه نامه های معمولی جزو خطرات اصلی بیمه شده نمی باشد اما بیمه گذار می تواند با پرداخت حق بیمه ای اندک پوششهای تکمیلی مورد نظر خویش را دریافت نموده و ضمن تامین رضایت خاطر خویش ، موجبات بهره مندی از آن را برای خود فراهم نماید .
سرقت درجای قطعات و لوازم وسیله نقلیه:
چنانچه لوازم اتومبیل (بدون سرقت کلی خود اتومبیل) در حال توقف دزدیده شود سرقت درجا (جزئی) محسوب می گردد و همانگونه که قبلا گفته شد این خسارت تحت پوشش خطرات اصلی قابل جبران نمی باشد در این صورت بیمه گذار می تواند هنگام صدور بیمه نامه درخواست پوشش سرقت درجا برای لوازم معینی مانند (رادیو پخش ، رینگ ، لاستیک و…) را بنماید که پس از بازدید کارشناس با پرداخت حق بیمه بسیار جزئی قطعات و لوازم مورد نظر تحت پوشش بیمه سرقت درجا قرار خواهد گرفت .
لازم به ذکر است ارزش مجموع لوازم و قطعاتی که تحت پوشش سرقت درجا قرار می گیرند از ۲۰% کل سرمایه (اتومبیل مورد بیمه) تجاوز نخواهد کرد.
شکست شیشه به تنهایی:
با درخواست بیمه گذار و پرداخت حق بیمه جزئی جبران خسارت ناشی از شکست شیشه به تنهایی و بغیر از خطرات اصلی مانند شکست بواسطه تغییر دما و متراکم شدن هوا در داخل وسیله نقلیه و یا پرتاب سنگ تحت پوشش خطرات تکمیلی بوده و قابل جبران می باشد .
غرامت ایام تعمیرات:
در صورتیکه وسیله نقلیه بیمه شده جهت انجام تعمیرات و بازسازی و انجام کارشناسی برای مدتی الزاما در تعمیرگاه متوقف شود در این صورت جبران هزینه های ایاب و ذهاب و عدم استفاده از اتومبیل آسیب دیده در مدت کار مفید روی آن به عهده بیمه گر می باشد و این پوشش تکمیلی با پرداخت حق بیمه ای اندک به هنگام صدور بیمه تحت پوشش قرار می گیرد و بیمه گذار در این راستا نیز از خدمات بیمه ای مورد نظر خویش بهره مند می گردد.
نوسانات قیمت
با توجه به اینکه ارزش اتومبیل مورد بیمه ممکن است در اثر شرایط بازار در طول مدت اعتبار بیمه نامه افزایش پیدا کرده و اتومبیل مورد بیمه در هنگام حادثه بیشتر از مبلغ بیمه شده در روز شروع بیمه نامه ارزش داشته باشد می توان با خرید این پوشش و بدون اعمال ماده ده قانون بیمه خسارت را نشبت به ارزش واقعی روز دریافت نمود . لازم به ذکر است که نوسانات قیمت فقط در مورد خسارات جزئی قابل پوشش می باشد. بنابراین چنانچه در مدت اعتبار بیمه نامه بدنه خود با افزایش ارزش اتومبیل خود مواجه گردیدند جهت افزایش سرمایه به بیمه گر خویش مراجعه نمایند و اقدامات لازم را به انجام رسانند .
بلایای طبیعی
با درخواست بیمه گذار و پرداخت حق بیمه مختصر خطرات ناشی از (سیل ، زمین لرزه ، آتشفشان) نیز می تواند تحت پوشش بیمه بدنه اتومبیل قرار گیرد .
خطرات ناشی از مواد شیمیایی
جبران خسارت ناشی از اسید و رنگ و مواد شیمیایی روی بدنه اتومبیل نیز بادرخواست بیمه گذار و پرداخت حق بیمه مختصر می تواند بعنوان پوشش تکمیلی به خطرات بیمه بدنه اتومبیل اضافه گردد:
۱٫ خسارت ناشى از اثر انواع اسیدها ، گاز رنگ و سایر مواد شیمیایى بر روى رنگ خودرو تحت پوشش خواهد بود .
۲٫ ارائه این پوشش مخصوص خودروهایى است که رنگ آن سالم و بدون عیب باشد .
۳٫ فرانشیز این خطر ٣٠ درصد مبلغ خسارت مى باشد .
۴٫ این پوشش مشمول بند شش ماده نه شرایط عمومى بیمه اتومبیل نمى گردد.
۵٫ در صورتیکه بیمه گذار از محل این پوشش خسارتى در یافت ننموده باشد ، بیمه گر مى تواند مطابق تخفیفات مورد اعمال در خطر اصلى ، تخفیف منظور دارد .
مدارک لازم برای خرید بیمه نامه :
عبارتند از : گواهینامه ، کارت و سند مالکیت اتومبیل ، پرکردن فرم پیشنهاد
در مرحله بعد رؤیت اتومبیل توسط کارشناس بازید اولیه الزامی است
نکات مهم در مورد بیمه بدنه اتومبیل:
مورد بیمه بایستی به قیمت روز بیمه شود تا بیمه گر با وصول حق بیمه واقعی زیانهای جزئی و کلی وارده را به نحو مطلوب جبران نماید . بدین ترتیب پیشنهاد می شود که وسیله نقلیه حتما مطابق با قیمت روز به همراه لوازم اضافی منصوبه بر روی آن به رویت کارشناس بیمه گر رسیده و تحت پوشش بیمه قرار گیرد ؛ لازم به ذکر است بهترین ملاک ارزش گذاری تعیین قیمت اتومبیل ، نظر کارشناس مجرب شرکت بیمه ای است که صرفاً جنبه مشاوره دارد.
چنانچه مورد بیمه به شخص دیگری فروخته می شود ، بلافاصله به شرکت بیمه اطلاع داده شود تا در صورت درخواست ادامه اعتبار بیمه نامه شرکت بیمه نام بیمه گذار را تغییر داده و بیمه نامه رسماً به خریدار جدید منتقل گردد
هر گونه تغییر در کاربری مورد بیمه بایستی به اطلاع شرکت بیمه برسد
بازدید مجدد :
هر زمان خسارتی اتفاق افتاده و بیمه گذار مبلغ خسارت و یا تعمیر اتومبیل را از شرکت بیمه دریافت نماید موظف است پس از تعمیر اتومبیل را به رؤیت کارشناس بیمه برساند تا کارشناس مجددا از سلامت کامل مورد بیمه اطلاع یافته و در بیمه نامه این موضوع ذکر شود به این امر اصطلاحا بازدید مجدد ( پس از خسارت ) می گویند. علت این امر آنست که مشتری موظف است پس از دریافت خسارت اتومبیل را به حالت اول برگرداند تا چنانچه مجددا خسارتی وارد شود معلوم گردد که خسارت مربوط به حادثه جدید است یا قبلی.
اصل حسن نیت : اگر چه قوانین و مقررات مدون در بیمه تمام اقدامات لازم را معین و تعریف نموده است اما اساس فعالیت بیمه از سوی بیمه گر و بیمه گذار حسن نیت طرفین می باشد که در بسیاری موارد مبنای اولیه خرید بیمه و یا پرداخت خسارت اصل حسن نیت می باشد.
نکته مهم: در صورت انتقال مالکیت وسیله نقلیه به هریک از عناوین حقوقی به دیگری، بیمه گذار موظف است بلافاصله مراتب انتقال را بصورت کتبی به شرکت بیمه اطلاع دهد تا انتقال بیمه نامه در صورتیکه مورد توافق بیمه گر قرار گیرد بنام مالک جدید و یا انتقال بیمه نامه قبلی به اتومبیل خریداری شده بعدی مورد تأیید بیمه گر قرار گیرد و بیمه نامه مجدداً اعتبار یابد. در صورت عدم اطلاع به شرکت بیمه، از لحظه انتقال اتومبیل به دیگری بیمه نامه به حالت معلق درخواهد آمد
فرانشیز : مبلغی از خسارت گفته میشود که به عهده بیمهگذار بوده و بیمه گر نسبت به آن تعهدی ندارد.
فرانشیز بیمه بدنه برای انواع وسایل نقلیه موتوری زمینی
- خسارت اول ۱۰ % مبلغ خسارت، حداقل ۵۰۰،۰۰۰ ریال
- خسارت دوم ۲۰ % مبلغ خسارت، حداقل ۱،۰۰۰،۰۰۰ ریال
- خسارت سوم ۳۰ % مبلغ خسارت، حداقل ۱،۵۰۰،۰۰۰۰ ریال
- فرانشیز برای رانندگانی که سابقه رانندگی آنها کمتر از ۳ سال می باشد ۱۰ % بیشتر از فرانشیزهای فوق الذکر است
- فرانشیز خسارت ناشی از آتش سوزی بتنهایی ۱۰ % مبلغ خسارت، حداقل ۵۰۰،۰۰۰ ریال
- فرانشیز خسارت شکست شیشه بتنهایی ۲۰ % مبلغ خسارت
- فرانشیز خسارت سرقت اعم از جزئی و کلی ۲۰ % مبلغ خسارت
- فرانشیز خسارت کلی ناشی از حوادث بجز سرقت ۱۰ % مبلغ خسارت
- فرانشیز خسارت ناشی از تصادفات رانندگی در صورتی که راننده اتومبیل بیمه شده مقصر نباشد و مقصر شناخته شده ای وجود داشته باشد و امکان تعقیب مقصر نیز فراهم گردد ۵ % خسارت پرداختی و حداقل ۲۵۰،۰۰۰ ریال خواهد بود.
توضیحات :
توضیح ۱ :با توجه به اینکه در هنگام پرداخت خسارت ارزش روز اتومبیل مورد توجه قرار می گیرد ، بهتر است ، قیمت روز اتومبیل مبنای پوشش بیمه ای قرار گیرد . تا ضرر و زیانی متوجه بیمه گذار نگردد
توضیح ۲ : برای تمدید بیمه نامه چنانچه قبل از پایان مهلت بیمه مراجعه نمائید نیازی به بازدید اتومبیل نمی باشد
توضیح ۳ : (میزان تخفیف ) : در هنگام تمدید بیمه نامه چنانچه سال قبل و یا سالهای قبل خسارتی به اتومبیل وارد نشده باشد تخفیفاتی به شرح ذیل داده خواهد شد
یک سال عدم خسارت : ۲۵% تخفیف
دو سال عدم خسارت : ۳۵% تخفیف
سه سال عدم خسارت : ۴۵% تخفیف
چهار سال عدم خسارت و پس از آن : ۶۰% تخفیف
توضیح ۴ : بیمه گذاران محترم توجه داشته باشند در هنگام انتقال سند اتومبیل به مالک بعدی حتماً و بلافاصله به شرکت بیمه مراجعه و در شرکت بیمه ، بیمه نامه را به خریدار بعدی انتقال دهند تا بیمه گذار جدید در هنگام دریافت خسارت دچار مشکل نگردد .
توضیح ۵ : برای استفاده از مزایای بیمه پس از هر حادثه و تعمیر اتومبیل ، بازدید مجدد اتومبیل توسط کارشناس بیمه الزامی است .
مدارک لازم برای دریافت خسارت عبارتند از :
برگ اعلام خسارت
گزارش پاسگاه انتظامی ( برای خسارتهای برون شهری )
کروکی افسر کاروان فنی و گزارش مقامات انتظامی
برگهای بازجویی رانندگان مقصر و زیان دیده
گزارش پاسگاه به دادگاه
برگ تامین دلیل و رای دادگاه
( موارد بالا برای خسارتهایی که دارای حادثه می باشند )
تصویر گواهینامه راننده حین حادثه
فاکتور لوازم تعویضی
فاکتور هزینه حمل
گزارش آتشنشانی ( خسارتهای ناشی از آتش سوزی )
گزارشات اعلام سرقت (خسارتهای ناشی از سرقت )
گواهی عدم کشف اتومبیل سرقتی از اداره آگاهی
تصویر اسناد مالکیت مورد بیمه
مصوبه شورای عالی بیمه آیین نامه شماره ۵۳ شرایط عمومی بیمه نامه بدنه وسایل نقلیه زمینی شورای عالی بیمه در اجرای بند ۳ ماده ۱۷ قانون تاسیس بیمه مرکزی ایران و بیمه گری در جلسه مورخ ۹/۱۲/۱۳۸۴آئین نامه شرایط عمومی بیمه بدنه وسایل نقلیه زمینی را شامل ۲۴ ماده و ۱۰ تبصره به شرح زیر تصویب نمود: فصل اول : کلیات ماده ۱ . اساس قرارداد این بیمه نامه براساس قانون بیمه مصوب اردیبهشت ماه ۱۳۱۶ و پیشنهاد بیمه گذار (که جزء لاینفک بیمه نامه می باشد) تنظیم شده و مورد توافق طرفین است.آن قسمت از پیشنهاد کتبی بیمه گذار که مورد قبول بیمه گر نبوده و همزمان با صدور بیمه نامه یا قبل از آن به صورت کتبی به بیمه گذار اعلام گردیده است جزء تعهدات بیمه گر محسوب نمی شود. ماده ۲: اصطلاحات اصطلاحات زیر صرفنظر از هر معنی و مفهوم دیگری که ممکن است داشته باشند در این شرایط عمومی با تعریف مقابل آن به کار رفته است: ۱- بیمه گر: شرکت بیمه ای است که مشخصات آن در این بیمه نامه درج گردیده است و در ازای دریافت حق بیمه ، جبران خسارت احتمالی را طبق شرایط این بیمه نامه به عهده می گیرد. ۲- بیمه گذار: شخص حقیقی یا حقوقی است که مالک موضوع بیمه است یا به یکی از عناوین قانونی ، نمایندگی مالک یا ذینفع را داشته یا مسئولیت حفظ موضوع بیمه را از طرف مالک دارد و قرارداد بیمه را با بیمه گر منعقد می کند و متعهد پرداخت حق بیمه آن می باشد. ۳-ذینفع : شخصی است که بنا به درخواست بیمه گذار نام وی در این بیمه نامه درج گردیده است و تمام یا بخشی از خسارت به وی پرداخت می شود. ۴- حق بیمه: مبلغی است که در بیمه نامه مشخص شده و بیمه گذار موظف است آن را هنگام صدور بیمه نامه یا به ترتیبی که در بیمه نامه مشخص می شود به بیمه گر پرداخت نماید. ۵- موضوع بیمه : وسیله نقلیه زمینی است که مشخصات آن در این بیمه نامه درج شده است . لوازمی که مطابق کاتالوگ وسیله نقلیه بیمه شده به خریدار تحویل و یا در بیمه نامه درج شده است نیز جزو موضوع بیمه محسوب می شود. ۶- فرانشیز : بخشی از هر خسارت است که به عهده بیمه گذار است و میزان آن در بیمه نامه مشخص می گردد. ۷- مدت اعتبار بیمه نامه : شروع و پایان مدت اعتبار بیمه نامه به ترتیبی خواهد بود که در بیمه نامه معین می گردد. فصل دوم : خسارت ها و هزینه های تحت پوشش ماده ۳٫ خسارت های تحت پوشش جبران خسارت های وارد به موضوع بیمه و هزینه های مربوط ، به شرح زیر در تعهد بیمه گر خواهد بود: ۱- خسارتی که ناشی از برخورد موضوع بیمه به یک جسم ثابت یا متحرک و یا برخورد اجسام دیگر به موضوع بیمه و یا واژگونی و سقوط موضوع بیمه باشد و یا چنانچه در حین حرکت ، اجزا و یا محمولات موضوع بیمه به آن برخورد نماید و موجب بروز خسارت شود. ۲- خسارتی که در اثر آتش سوزی ، صاعقه و یا انفجار به موضوع بیمه و یا لوازم یدکی اصلی همراه آن وارد گردد. ۳- در صورتی که موضوع بیمه دزدیده شود و یا در اثر عمل دزدی یا شروع به دزدی به وسیله نقلیه و یا وسایل اضافی آن که در بیمه نامه درج شده است خسارت وارد شود. ۴- خسارتی که در جریان نجات و یا انتقال موضوع بیمه خسارت دیده به آن وارد شود. ۵- خسارت باطری و لاستیک های چرخ موضوع بیمه در اثر هر یک از خطرات بیمه شده تا پنجاه درصد قیمت نو قابل پرداخت است. ماده ۴ . هزینه های قابل تامین هزینه های متعارفی که بیمه گذار برای نجات موضوع بیمه خسارت دیده و جلوگیری از توسعه خسارت و نیز انتقال موضوع بیمه خسارت دیده به نزدیک ترین محل مناسب برای تعمیر آن پرداخت فصل سوم : خسارت های مستثنا شده یا غیر قابل جبران ماده ۵٫ خسارت های مستثنا شده خسارت های زیر تحت پوشش این بیمه نامه نیست مگر آنکه دربیمه نامه یا الحاقیه آن به نحو دیگری توافق شده باشد: ۱- خسارت های ناشی از سیل ، زلزله و آتشفشان. ۲- خسارت هایی که به علت استفاده از موضوع بیمه در مسابقه اتومبیل رانی یا آزمایش سرعت به آن وارد شود. ۳-خسارت های وارد به موضوع بیمه به علت حمل مواد منفجره ، سریع الاشتعال و یا اسیدی مگر آنکه موضوع بیمه مخصوص حمل آن باشد. ۴-خسارت های وارده در اثر پاشیده شدن رنگ ، اسید و سایر مواد شیمیایی روی بدنه موضوع بیمه مگر آنکه ناشی از حوادث تحت پوشش بیمه باشد. ۵-خسارت ناشی از سرقت لوازم و قطعات موضوع بیمه پس از وقوع حادثه. ۶-خسارت ناشی از کشیدن میخ و سایر اشیاء مشابه روی بدنه موضوع بیمه. ۷-کاهش ارزش موضوع بیمه حتی اگر در اثر وقوع خطرات بیمه شده باشد. ۸-زیان ناشی از عدم امکان استفاده از موضوع بیمه حادثه دیده به علت تحقق خطرات تحت پوشش بیمه نامه. ماده ۶ . خسارت های غیر قابل جبران در موارد زیر جبران خسارت در تعهد بیمه گر نخواهد بود: ۱-خسارت های ناشی از جنگ ، شورش ، اعتصاب و یا تهاجم. ۲-خسارت های مستقیم و غیر مستقیم ناشی از انفجارهای هسته ای. ۳-خسارت هایی که عمداً توسط بیمه گذار ، ذی نفع و یا راننده موضوع بیمه به آن وارد ۴-خسارت های وارده به موضوع بیمه حین گریز از تعقیب مقامات انتظامی مگر آنکه عمل گریز توسط متصرفین غیر قانونی باشد. ۵-در صورتی که د موضوع بیمه هنگام وقوع حادثه فقد گواهینامه رانندگی باشد یا گواهینامه رانندگی وی باطل شده باشد و یا مطابق مقررات راهنمایی و رانندگی گواهینامه راننده برای رانندگی موضوع بیمه متناسب نباشد. اتمام اعتبار گواهینامه در حکم بطلان آن نیست. ۶-خسارت های ناشی از حوادثی که طبق گزارش مقامات ذی صلاح به علت مصرف مشروبات الکلی و یا استعمال مواد مخدر یا روان گردان توسط راننده موضوع بیمه بوجود آمده باشد. ۷-خسارت ناشی از بکسل کردن وسیله نقلیه دیگر مگر آنکه موضوع بیمه مخصوص و مجاز به انجام این کار باشد و اصول و مقررات ایمنی را رعایت کرده باشد. ۸- خسارت های وارده به وسایل و دستگاههای الکتریکی و الکترونیکی موضوع بیمه در صورتی که ناشی از نقص و خرابی در کارکرد آنها باشد. ۹-خسارت هایی که به علت حمل بار بیش از حد مجاز توسط موضوع بیمه به آن وارد شود. فصل چهارم : وظایف و تعهدات بیمه گذار ماده ۷ . رعایت اصل حد اعلای حسن نیت بیمه گذار مکلف است پرسش های کتبی بیمه گر را با دقت و صداقت و به طور کامل پاسخ دهد. هرگاه بیمه گذار در پاسخ به پرسش های بیمه گر عمداً از اظهار مطلبی خودداری و یا اظهار خلاف واقع بنماید به نحوی که مطالب اظهار نشده و یا اظهارات خلاف واقع ، موضوع خطر را تغییر دهد و یا از اهمیت آن در نظر بیمه گر بکاهد قرارداد بیمه از تاریخ انعقاد باطل و بلااثر خواهد بود حتی اگر مطلبی که کتمان شده یا بر خلاف واقع اظهار شده است هیچگونه تاثیری در وقوع حادثه نداشته باشد. در این صورت علاوه بر آنکه وجوه پرداختی بیمه گذار به وی مسترد نخواهد شد بیمه گر می تواند اقساط معوق حق بیمه تا آن تاریخ را نیز از وی مطالبه نماید. ماده ۸٫ پرداخت حق بیمه قرارداد بیمه با تقاضای بیمه گذار و قبول بیمه گر منعقد می شود ولی شروع تأمین و اجرای تعهدات بیمه گر منوط به پرداخت حق بیمه به ترتیبی است که در بیمه نامه پیش بینی شده است . چنانچه پرداخت حق بیمه به صورت قسطی باشد و بیمه گذار یک یا چند قسط از اقساط موعد رسیده حق بیمه را پرداخت نکند بیمه گر می تواند بیمه نامه را فسخ نماید. چنانچه بیمه گر بیمه نامه را فسخ نکرده باشد، در صورت وقوع حادثه ، پرداخت خسارت تابع ضوابط پیش بینی شده در شرایط خصوصی بیمه نامه خواهد بود. ماده ۹٫ اعلام تشدید خطر هرگاه در طول مدت بیمه تغییراتی در کیفیت و یا وضعیت و یا کاربری موضوع بیمه بوجود آید که موجب تشدید خطر شود بیمه گذار موظف است به محض اطلاع ، بیمه گر را آگاه سازد. در صورت تشدید خطر قبل از وقوع خسارت، بیمه گر می تواند حق بیمه اضافی متناسب با خطر را برای مدت باقیمانده مطالبه و در صورت عدم پرداخت آن توسط بیمه گذار ، قرارداد بیمه را فسخ نماید. هرگاه بعد از وقوع خسارت، تشدید خطر معلوم شود بیمه گر می تواند خسارت را براساس نسبت حق بیمه تعیین شده به حق بیمه متناسب با خطر مشدد پرداخت کند. ماده ۱۰ . اعلام خسارت بیمه گذار موظف است حداکثر ظرف پنج روز کاری از تاریخ اطلاع خود از وقوع حادثه به یکی از مراکز پرداخت خسارت بیمه گر مراجعه و با تکمیل فرم اعلام خسارت، وقوع حادثه را اعلام نماید یا مراتب را ظرف مدت مذکور از طریق پست سفارشی به اطلاع بیمه گر برساند.همچنین بیمه گذار موظف است مدارک مثبته و سایر اطلاعاتی که راجع به حادثه و تعیین میزان خسارت از او خواسته می شود را در اختیار بیمه گر قراردهد. در صورتی که بیمه گذار هر یک از تعهدات فوق را انجام ندهد بیمه گر می تواند ادعای خسارت را رد کند مگر آنکه بیمه گذار ثابت کند به دلیل امور غیر قابل اجتناب از عهده انجام آنها برنیامده است. ماده ۱۱٫ عدم اظهارات خلاف واقع هرگاه بیمه گذار به قصد تقلب ، در خصوص خسارت و کیفیت وقوع حادثه به طور کتبی اظهارات نادرستی بنماید و یا مدارک مجعول تسلیم کند بیمه گر می تواند وی را از دریافت خسارت محروم کند. ماده ۱۲٫ جلوگیری از وقوع حادثه و توسعه خسارت بیمه گذار موظف است برای جلوگیری از وقوع حادثه و توسعه خسارت و یا نجات موضوع بیمه و لوازم همراه آن ، اقدامات و احتیاط های لازم را که هرکس عرفاً از مال خود می کند به عمل آورد. چنانچه ثابت شود که بیمه گذار عمداً از انجام این اقدامات خودداری نموده است بیمه گر می تواند به نسبت تاثیر قصور بیمه گذار، خسارت پرداختی را تقلیل دهد. ماده ۱۳٫ خودداری از جابجایی و یا تعمیر وسیله نقلیه در صورت بروز حادثه بیمه گذار باید از جابجایی وسیله نقلیه جز به حکم مقررات یا دستور مقامات انتظامی و همچنین تعمیر آن بدون موافقت بیمه گر خودداری نماید. ماده ۱۴٫ انتقال حقوق بیمه گذار به بیمه گر بیمه گر در حدودی که خسارت وارده را قبول یا پرداخت می کند در مقابل اشخاصی که مسئول وقوع حادثه یا خسارت هستند قائم مقام بیمه گذار خواهد بود و بیمه گذار موظف است از هر عملی که اقدام بیمه گر را علیه مسئول خسارت مشکل و یا نا مقدور می سازد خودداری نماید. در غیر این صورت بیمه گر می تواند خسارت را پرداخت نکند یا در صورت پرداخت خسارت، حق استرداد آن را ازبیمه گذار خواهد داشت. فصل پنجم : فسخ و انفساخ قرارداد بیمه ماده ۱۵: فسخ قرارداد بیمه در موارد زیر بیمه گر یا بیمه گذار می تواند قرارداد بیمه را فسخ نماید: الف – موارد فسخ از طرف بیمه گر: ۱-در صورتی که بیمه گذار حق بیمه را به موقع نپردازد. ۲-در صورت تشدید خطر مگر آنکه توافق خاصی بین طرفین صورت گرفته باشد. ۳-چنانچه بیمه گذار سهواً از اظهار مطالبی خودداری یا اظهارات خلاف واقع بنماید و مطالب اعلام نشده یا اظهارات خلاف واقع در ارزیابی خطر مؤثر باشد. ب – موارد فسخ از طرف بیمه گذار: ۱-در صورتی که خطر موضوع بیمه کاهش یابد و بیمه گر حاضر به تخفیف در حق بیمه نشود. ۲-در صورتی که فعالیت بیمه گر به هر دلیل متوقف شود. تبصره – در صورتی که بیمه گذار بنا به دلایل دیگری متقاضی فسخ بیمه نامه باشد بیمه گر حق بیمه مدت اعتبار بیمه نامه را به روش کوتاه مدت محاسبه و باقیمانده حق بیمه را به بیمه گذار پرداخت ماده ۱۶ – انفساخ قرارداد بیمه در صورتی که موضوع بیمه به علت وقوع حوادثی که تحت پوشش این بیمه نامه نیست از بین برود، بیمه نامه منفسخ می گردد. ماده ۱۷: نحوه اعلام فسخ و برگشت حق بیمه ماده ۱۸: انتقال مالکیت وسیله نقلیه بیمه شده فصل ششم: نحوه تعیین و پرداخت خسارت مقدار ماده ۱۹: نحوه تعیین خسارت درصورت هرگونه تصادف یا آتشس سوزی وسرقت خودر با کارشناسان ایرانیان پوشش تماس یاحضوری مراجعه فرمائید. |